Bugüne dek yapılmış birçok madde ile alakalı film izledim; etkisinden çıkamadıklarım..
Bully - (eğer sıkı bir sinema takipçisiyseniz bu filmdeki karakterlerin birçok kişiye ilham verdiğini,
south park ın filmininde bu filmle ufaktan alay geçtiğini anlayabilirsiniz. Şiddet ve uyuşturucunun ne kadar kötü sonuçları olduğunu gösteren bir filmdir. Kitaptan uyarlanmıştır ve senaryosu gerçekten çok güçlüdür. Özellikle
ot, acid ve alkol işlenmektedir)
Candy - (
requiem for a dream kadar duygu yüklü olmasada,
eroin illetinin çok gerçekçi sonuçlarıyla karşılaştım)
Cheech & Chong 
- (eminim sitede tanımayan yoktur bu ikiliyi

Tüm filmlerini izlemenizi tavsiye ederim. Fakat onları tanımak için
Cheech & Chong Up in Smoke ile başlayın. Up in Smoke da San Francisco hippi ruhunu yakalayacaksınız.
Cheech & Chong Nice Dreams filmini ise şiddetle tavsiye ediyorum. Kafanız güzelken krize girebilirsiniz. Filmin sonunda
Dr. Timothy Leary bir anda belirir ve tüm film boyunca
ottan kokaine kadar herşeyi deneyen kahramanlarımız
mantar ile evrenin anahtarını bulurlar. Belki kafam güzeldide çok etkilendim bu filmden bilmiyorum ama izleyen varsa yorumlarınızı çok merak ediyorum)
Drugstore Cowboy - (çok ağam şahım olmasada izlenesi bir '89 yapımı. Eczaneleri soyarak topladığı ilaçlardan uyuşturucu yapan deri ceketli bi adam

)
Fresh - (küçük ve çok akıllı bir çocuğun iki yada üç farklı uyuşturucu çetesini çökertmesini anlatıyor. Satranç oyunu gibi bi eser)
Garden State - (diğer izlediklerim kadar olmasada bol
bonglu sahne görebileceğimiz hoş bir film)
Jacob's Ladder 
- (Korku filmi mi dersiniz buna ,yoksa psikolojik gerilimmi. Bence kurgusu ve oyunculuğuyla yapılan en güzel filmler arasına girer. Hala aklımda birçok sahnesi mevcuttur. Kitap gibi bir film ve aksiyon meraklılarını pek etkilemez, duygulara işler. Film boyunca madde görmeyince bana sövmeyin, sonuna kadar izleyin...)
London - (Değişik ve sürükleyici bir aşk filmi. Film boyunca parti yapılan bir evin saray gibi bir tuvaletinde, orijinal Van Gogh tablosu üzerinde kokain içmekten bitap düşen abimiz tuvalete giren herkesle iyi bi muhabbet döndürüyor, bizde izliyoruz

)
Naked Lunch - (Buradaki maddemiz bir
böcek ilacı... ağır bir film nokta)
Smiley Face 
- (Mükemmel, çok komik bir esrar filmi. Kafası güzel olunca dolapta yanlışlıkla
esrarlı keklerin hepsini yiyen genç ve tatlı kız -isimleri hatırlayamadığım için bağışlayın- kafası bizleri kıskandıracak şekilde güzel oluyor. Ve o kafayla o gün yapacağı tüm işleri berbat ediyor. Kafası yükseldikçe kendiside anlamıyor bu durumu ve çok komik hallere düşüyor gerçekten. Eski içicilerin uyanacağı tripler yaşıyor. Çok komik çok)
Sherrybaby - (Uyuşturucu batağında, hapisten şartlı tahliye ile çıkan umutsuz bir annenin dramı.. (fragmandaki ses gibi yazdım:))
Boyz 'N Da Hood - (Evet bir zenci filmi. 90 ların Amerikasında, biraz gangsterlik biraz uyuşturucu ve alkolü izleyebilirsiniz. Hiphop filmlerinin yapı taşlarındandır. Bu filmle dalga geçmek adına çekilen bir filmde;
Don't Be a Menace to South Central While Drinking your Juice in the Hood dur. Oda komedisidir işin, kafa güzelken izlenir

)
A Scanner Darkly - (Gerçek karakterler üzerinden yapılan bir animasyon film. Keynu revis başrolde (orijinalini yazsam yanlış yazcam))
Barda - (Şiddet ve bunu yaratan uyuşturucunun filmi. Hani bazı topiclerde çok masumane gösterilen pıtın şekerin b.kun püsürün neler yaptırdığını gösteren Türk Filmi)
Fear and Loathing in Las Vegas - (söylenmiş, fakat tekrar etmekte fayda var. Mükemmel bir film. Filmdeki herşeyin gerçeklik payı var ve ciddi bir uyuşturucu bilgisi var. Zaman mekan karmakarışık. Orijinali kitaptır. Kitabıda başrolde canlandırılan gonzo gazetecisi
H. Thompson dır. İyi içiciymiş abimiz.H. Thompson -gerçek hayatta- kafasına silah sıkarak ölmüştür)
Shrooms - (korku filmi;
mantarı yiyince tribe girip herkesi bilmeden öldüren bi kız...)
Kader - (Birçok
esrar sahnesi bulunan Zeki Demirkubuz filmi. Çok güzel film)
More - (1969 yılında yapılan
eroin içerikli bir film. Propagandası çok iyi, müzikleride
Pink Floyd imzalı)
The Doors - (The Doors grubunun solisti merkezli mükemmel belgesel tadında olmakla beraber çok sağlam bir Oliver Stone yapımı. Bol bol
acid yiyen ve alkol kullanan hippiler

Filmin sanat yönetmeni çok iyi)
Grandma's Boy - (Çok hoş bir güldürü. Bol
esrarlı bir film)
Beach - (Gizli bir adada yaşayan bir toplumun esrarını anlatıyor film. Yazan kişi artık ne kadar
ot seviyorsa, gerçekten ütopyasını filmleştirmiş. Kocaman tropik mükemmel bir ada, her tarafında cannabis ağaçları ve 50 ye yakın kişi. Başka yere gitmeleri yasak. Sadece orada içip barış içinde yaşayacaklar

)
Halfbaked - (Yazmama bile gerek yok; Dave Chapelle in sınır zorlayan komedisi. Belki 50 defa izledim. Ezbere biliyorum)
Ali G In Da House - (Rap le dalga geçen Ali G.' nin mükemmel filmi. Bilmeyen yoktur)
The Basketball Diaries - (Leonardo DiCaprio'nun güzel izlenesi izlettirilesi filmi.
Eroin in zararları hakkında. Annesinin kapıyı açmadığı ve kapı arkasından yalvardığı sahne beni dağıtmıştı)
The Acid House - (aynı konuyu işleyen üç orta metrajlı film olarak izlenir. Filmlerin birinde kimse tarafından sevilmeyen işe yaramadığı düşünülen bir gencin kara sineğe dönüşmesiyle herkesin pisliğine tanık olması anlatılırken, bir diğerinde
acid yutan bir gencin üzerine -tam patlarken- yıldırım çarpması ile farklı bir mekandaki bir bebeğin aklını değiş tokuş etmesi görülür. Garip filmlerdir tabii ve Trainspotting ten tanıdığımız o iş isteyen genç oynamaktadır

)
Weeds - (Sitede dolaşmadan yazdım buraya, illaki biliniyordur. İsminden anlaşıldığı gibi
ot satan bir annenin komik ve dramatik öyküsünü anlatan 20 dakikalık bölümlerden oluşan bir dizidir. 4. sezon yeni bitti, sabırsızlıkla 5. sezonu beklemekteyim)
Matrix te bence bir madde filmidir. Alıyor hapı neo tripten tribe giriyor işte 
Birde uyuşturucuların etkisinde olan yönetmen/yazarların yapmış olduğu şaheserler var, fakat onlara değinmeyeceğim, başlığımızı kirletmeyelim

saygılar sevgiler..